Kruche Rogaliki – banalnie proste

Troszkę czasu w końcu udało mi się wygospodarować na podzielenie się z Wami banalnie prostym przepisem na  Kruche Rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane jabłkami.
Długopisy w dłoń i do dzieła!

 Składniki:
Gotowe ciasto francuskie
3 jabłka
1 żółtko

Sposób przygotowania:
1. Umyte jabłka obieramy i kroimy na cztery ćwiartki.

FullSizeRender(115)

2. Jabłka skrapiamy nieco cytryna aby nie sczerniały oraz posypujemy cynamonem.

IMG_8687
3. Schłodzone ciasto rozkładamy na blat a następnie dzielimy je na 10 części, tak jak na zdjęciu poniżej.

FullSizeRender(116)
4. Na każdy kawałek ciasta kładziemy jabłko.
5. Zamykamy je po przekątnej.

FullSizeRender(117)
6. Wierzch rogalików smarujemy żółtkiem żeby się ładnie za-złociły.

7. Wkładamy je do rozgrzanego do 210*C piekarnika na 15 min. BEZ TERMOOBIEGU.

Do dekoracji poprószcie je cukrem pudrem i gotowe!

Zaparzcie kawę i rozkoszujcie się rogalikami oraz weekendem:)

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Smacznego!

Pozdrawiam, Kasia.

Reklamy

8 thoughts on “Kruche Rogaliki – banalnie proste

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s